Testamentti verkossa – 87 euroa

Tällä lomakkeella tilaat sinulle henkilökohtaisesti soveltuvan varatuomarin laatiman Suomen lain vaatimukset täyttävän määrämuotoisen testamentin. Testamentin hinta on 87,00 € (sis. mahdollisen arvonlisäveron) ja sen voi tilata tässä sivulla olevan tilauslomakkeen avulla.

Jos tarvitset keskinäisen testamentin, sen voit tilata tästä hintaan 91 euroa.

Täytä lomakkeen tiedot, ja paina Lähetä tiedot-nappia.

Tilauksesi jälkeen varatuomari laatii ilmoittamiesi tietojen perusteella testamentin ja toimittaa sen sähköpostiisi. Lähtökohta on, että hankitte itse testamentin todistajat. Testamentin mukana seuraa ohjeistus testamentin todistajista ja todistamisesta.

Korona-aikana toimimme ainoastaan verkon välityksellä, joten testamentin todistaminen luonamme ei ole mahdollista.

Täytä alla oleva tilauslomake, hyväksy tilaus- ja toimitusehdot sekä ilmoita, halatko varata oikeuden peruuttaa tilaus kuluttajasuojalain mukaisesti. Asiakirjatilaus maksetaan laskulla, joka toimitetaan valmiin testamentin mukana. Laskussa on maksuehto 7 vrk ja laskutuslisä 10,00 euroa.

Tilauskaavakkeen lähettämisen jälkeen varatuomari laatii testamentin tarpeidenne mukaiseksi ja testamentti lähetetään teille. Varmistakaa siis, että myös sähköpostiosoitteenne on kirjoitettu oikein.

Tähdellä merkityt ovat pakollisia tietoja.

Testamentin laatimiseen tarvittavat tiedot:

Ilmoita koko nimi (myös mahdolliset toiset nimet).
Huomioitavaa! Perintökaaren mukaan rintaperillisellä (perinnönjättäjän lapsella ja lapsen jälkeläisillä) on oikeus lakiosaansa. Lakiosa on puolet siitä, mitä hän saisi ilman testamenttia. Esimerkiksi 100 000 euron jäämistöstä rintaperillisen lakiosa on 25 000 euroa, kun rintaperillisiä on kaksi. Kahden lapsen lakiosa on jäämistöstä yhteensä siten 50 000 euroa, joten testamentilla voidaan määrätä lakiosaa loukkaamatta 50 000 euron jäämistöosuudesta. Testamentti voidaan laatia siten, että siinä ei huomioida lakiosia. Tällaisessa tilanteessa rintaperillisen vaatiessa lakiosaansa, testamentti on tehoton siltä osin, kun se loukkaa hänen lakiosaansa. Jokainen rintaperillinen voi itsenäisesti päättää, tahtooko hän vaatia lakiosaansa perittävän jälkeen, jos testamenttimääräys loukkaa sitä. Katso lisätietoa testamentista ja lakiosasta www.carengius.fi.
Huomioitavaa! Riippuen tilanteesta, leskellä on useasti oikeus pitää puolisoiden yhteisenä kotina käyttämä asunto tavanomaisine irtaimistoineen hallinnassaan ja käytössään, vaikka sen omistus olisi kuulunut yksin toiselle puolisolle. Tästä huolimatta omaisuuden omistuksesta voidaan määrätä testamentilla.
Hallintaoikeus voi olla elinikäinen tai tiettyyn ajankohtaan asti ulottuva.
Voit myös määrittää, että jonkin testamentinsaajan kohdalla puolison avio-oikeus on suljettu pois ja toisilla ei. Kirjaa tästä tieto lopussa olevaan vapaatekstiruutuun.
Toimeenpanijamääräys aiheuttaa jäämistön pesänselvityksen kustannusten kasvua.
Nimi, yhteystiedot, arvo tai ammatti.
Nimi, ammatti, kotikunta, syntymäaika. Testamentin todistamiseen tarvitaan kaksi todistajaa.
Nimi, ammatti, kotikunta, syntymäaika. Testamentin todistamiseen tarvitaan kaksi todistajaa.
Täytetään tarvittaessa.
Valitsemalla tämän lisätilauksen, saat testamentin mukana tiedoksiantoasiakirjan, jolla testamentti aikanaan voidaan antaa tiedoksi perillisille. Tiedoksiantoasiakirjan mukana seuraa ohjeistus asiakirjan käyttämisestä ja tiedoksiannosta.
Yleiset ja erityiset ehdot löytyvät alla olevista linkeistä.

Ehdot:
1. Erityiset tilaus- ja toimitusehdot, sähköisesti toimitettavat asiakirjat.
2. Yleiset ehdot.